Araştırmacılar, son yapılan bir çalışmada sucuk, salam gibi geleneksel Türk gıdalarında sakatatın ve baharatların dışında kimyasal boya maddelerinin kullanıldığını ortaya çıkardı.
Uzmanlar, sahte gıdaların sağlık açısından ciddi riskler taşıdığı konusunda uyarıyor. Sahte gıdaların tüketilmesi kısa ve uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Halk sağlığını tehdit eden sahte gıda üretimine karşı denetimlerin sıkılaştırılması ve gıda güvenliğinin sağlanması için önlemler alınması gerekiyor. Tüketicilerin, gıda alışverişi yaparken güvenilir markalara ve satıcılara yönelmesi önem taşıyor.
Ülkemizde son yıllarda sahte gıda skandalları artarak devam ediyor. Bu nedenle, tüketicilerin dikkatli olması ve gıda alışverişlerinde daha bilinçli hareket etmesi gerekiyor.
Sağlık Bakanlığı, piyasada bulunan sahte ve sağlıksız gıdaların tespiti için çalışmalarını sıklaştırırken, vatandaşlar da şüpheli gıdalardan uzak durarak sağlıklarını koruyabilirler.